Mitä tekisit, jos tietäisit, että Jeesus tulee viikon kuluttua

Jaan tänne 1.1.20 tekemäni kirjoituksen sellaisenaan. Uskon sen olevan yhä ajankohtainen. Jeesuksessa meillä on rauha, lepo ja toivo koronaepidemiankin keskellä.

Matt. 24-25 ja Luuk. 21 kertovat ajasta, jota uskovat ovat odottaneet jo pari vuosituhatta. Jeesus puhuu viimeisistä ajoista, niihin liittyvistä merkeistä ja paluustaan. Historian saatossa on riittänyt yrityksiä arvuutella Jeesuksen paluun ajankohtaa. Raamattu antaa kuitenkin selkeän viestin siitä, että tehtävämme ei ole tietää aikoja ja määrähetkiä. Jeesus ei puhunut lopun ajoista yllyttääkseen tekemään ennustuksia tai laskelmia paluunsa ajankohdasta, vaan siksi että valvoisimme, odottaisimme ja olisimme valmiita kun hän palaa.

Jeesuksen paluun odotus vaikuttaa kaikkeen kristityn elämässä. Kysymys kuuluukin; odotammeko sitä? Tämä mielessä pitäen seuraava herättelevä kysymys: Mitä teksimme, jos tietäisimme, että Jeesus tulee viikon kuluttua. Miten se vaikuttaisi elämäämme?

Uskon, että se vaikuttaisi meihin hyvin syvästi. Tässä joitakin asioita. Toki niitä on enemmänkin ja monia näistä teemme nytkin, mutta uskon, että niihin tulisi vähän eri ote. Varmasti tutkisimme omaa elämäämme ja haluaisimme ensimmäiseksi laittaa asiat kuntoon Jumalan kanssa. Tekisimme rehellisesti tiliä elämästämme Jumalan edessä ja tarpeen tullen myös parannusta. Monista asioista. Miettisimme mikä elämässämme todella on tärkeää ja panostaisimme siihen.

Uskon, että lukisimme ahkerasti Raamattua ja ojentautuisimme sen mukaan entistä vakaammin. Kunnioittaisimme koko Raamattua Jumalan sanana, emmekä pelkäisi seistä sen takana riippumatta siitä, millaiset tuulet ympärillämme puhaltaisivat.

Kertoisimme enemmän Jeesuksesta. Olisimme rohkeampia. Ja varmasti sanojen lisäksi haluaisimme todistaa Jeesuksesta elämällämme, asenteillamme ja teoillamme. Kohtelisimme lähimmäistämme rakastavammin kuin tänään kohtelemme. Haluaisimme viettää paljon aikaa perheemme ja läheistemme kanssa.

Rukoilisimme enemmän. Voi miten rukoilisimmekaan omaistemme ja läheistemme puolesta! Kokoontuisimme uskovien kesken useammin ja kuulisimme varmasti niin seurakunnan kuin perheidenkin keskellä paljon anteeksipyytämistä ja anteeksiantamista. Paljon enemmän kuin nyt. Pyrkisimme laittamaan välit kuntoon kaikkialla, missä ne ovat rikkoutuneet.

Emme tekisi näitä asioita suorittamisen pakosta, vaan halusta palvella Jeesusta ja heijastaa hänen rakkauttaan. Hänen, joka kuoli ristillä puolestamme ja jonka luokse kohta pääsisimme.

Kun Jeesus puhui Raamatussa paluustaan, aikojen merkeistä ja monista järkyttävistäkin asioista, niin hän ei halunnut pelotella uskovia. Päinvastoin. Hän on ilmoittanut ja ilmoittaa srk:lle kaiken, mitä srk:n tarvitsee tietää kussakin ajanjaksossa. Myös tämän päivän srk:lle. Ja on turvallista tietää, että hän on kanssamme myös tässä ajassa.

Jeesus sanoo Luuk 21:28: "Kun nämä alkavat tapahtua, rohkaiskaa mielenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä".

Jospa tänä vuonna oikein innostuisimme Jeesuksen toisen tulemuksen odotuksesta. Siitä löytyy toivo, joka kestää ja joka kantaa vaikeinakin hetkinä. Toivo siitä, että kerran koittaa päivä, jolloin oikeudenmukaisuus toteutuu, kipu, sairaus ja kärsimys lakkaavat ja näemme Herramme Jeesuksen kasvoista kasvoihin kotona taivaan kirkkaudessa. Sinne olemme vielä matkalla ja tätä matkaa saamme taivaltaa toinen toistamme tukien yhdessä Jeesuksen kanssa. Emme odota Jeesuksen paluuta oman yrityksemme kautta, vaan ristin sovituksen kautta.

Siunattua uutta vuotta 2020!

T. Pastori Petri