Historia

1930-luvun loppupuolella Imatralla toimii Viipurin helluntaiseurakunnan rukouspiiri. Viipurilaiset vierailivat usein kokouksia pitämässä. Kun Viipurin Saalem lakkasi toimimasta sodan vuoksi, muodostui Imatralle oma seurakunta. Viipurin rukoushuoneen korvausrahoista huomattava summa käytettiin Imatran rukoushuoneen rakentamiseen. Seurakunnan perustamisasiakirjoja ei ole käytettävissä mutta todennäköinen perustamisajankohta on kevät 1942. Ensimmäisenä työntekijänä toimi Yrjö Nurmi.

Tällä hetkellä seurakuntaan kuuluu 229 jäsentä. Kokoontumispaikka on Kallenkatu 8. Toimintaan kuuluvat mm. sunnuntaisin pidettävät jumalanpalvelukset, joissa pääpaino on Sanan opetuksella, tiistaisin kokoonnutaan rukoilemaan ja perjantaisin nuoret kokoontuvat rukoushuoneella. Vanhemmalla väellä on oma päiväpiirinsä yleensä kerran kuukaudessa. Myös kuuroilla on oma ryhmänsä ym. Halutessasi saat tietoa Helluntaiseurakunnan historiasta Imatralla 50-vuotisjulkaisusta, jota on saatavana seurakuntamme kirjamyymälästä.